Viivi Bäck

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kuuma Kostea Hikinen

Neljäntenä päivänä Rodoksella, käytiin kävelemässä niillä kulmilla, joita olimme turistibussin katolta bonganneet. Vahingossa eksyimme paikallisille markkinoille, jossa oli edullisesti hedelmiä, vihanneksia ja mansikoita! Alias Kultakaivos. Ostettiin omppuja, kiiwejä, banaaneja ja mansikoita ja mentiin viereiseen puistoon puputtamaan.
 
Puistossa oli ulkoilmagymi, jossa olikin muutama jamppa treenailemassa. Välipalaviihdettä! Moni on varmasti nähnyt näitä laitteita, joita on esimerkiksi lomakohteiden rantakatujen varressa. Olen nähnyt aiemmin ainakin Fuengirolassa - muistaakseni. Niitä en alkanut kuvailemaan, mutta nämä itserakennetut puntit ja köysiradat oli mielenkiintoisia!













Ja hei huomatkaa: NAULAKKO.



Illalla makoiltiin hetki altaalla (scootterireissulla palaneina tyydyttiin olemaan varjossa), jonka aikana elämääni tuli muutoksia jälleen spontaanisti.
Kämppikseni laittoi viestiä - sen kummemmin tilannetta tässä avaamatta - muutankin kuun vaihteessa isompaan kämppään ja tarvitsen uuden kämppiksen! Rustailin pikaisen kämppis hakemuksen facebookiin ja sieltä niitä kandidaatteja sitten sateli. Otin ensimmäisen kommentoijan käsittelyyn ja kirjoiteltiin hieman. Illalla lyötiin lukkoon ja BOOM, muutaman viikon päästä asun viereisessä rapussa uuden kämppiksen kanssa :) Kävi MELKEIN yhtä nopeasti kuin edellinen muuttoni! Tämä järjestely kestää syksyyn, jonka jälkeen a) muutan takaisin nykyisen kämppikseni kanssa, b) minulla vaihtuu kämppis uudessa kolmiossani, tai c) joudun etsimään kokonaan uuden asunnon. Ainakin ratkaisu c:n poisjäännistä ratkeaa kuunvaihteessa.

Back to Rhodes!

Eilen, viidentenä päivänä (JO!??!!) päätettiin käydä katsomassa suurta ristiä, joka on yksi nähtävyyksistä täällä. Antti olisi halunnut vuokrata skootterin (mikä ois ollut ihan fiksua), mutta minä valtavan turvotukseni kanssa päätin, että kyllähän me nyt kävellään sinne! Etenkin, kun Antti oli katsonut netistä sinne olevan matkaa vain 8km. Joku oli lienee puhunut palturia, nimittäin matkaa oli ainakin 10km, eikä siihen vielä kuulunut edes vuoriosuus! Siitä kun kapusimme mutkittelevaa tietä korkealle vuorelle, oli pakko todeta, että skootteri ois ollut ihan kätevä. Bussit, autot, mönkijät ja skootterit pyyhälsi ohi ja mietti varmaan, että ollaan hulluja. Ei se mitään, niinhän me ollaankin ;)




Kuvassa näkyy himmeästi saaren kärki, nuolen osoittamassa kohdassa. Siellä on meidän hotelli, mistä lähdettiin! Kuva otettu ennen puoltaväliä vuoren nousussa, eli matalalla vielä oltiin tässä vaiheessa! Koko matkalta rantaviiva ei kuvassa näykään, koska ranta jää kukkulan taakse.



Helkkarin hieno risti.. Kyllä kannatti (haistatko ironiaa?). No tulipahan lenkkiä :P





I was posing with this chick and wondered why it's eating stones. After this pic I jumped away like a rabbit at the same time when I realized the stones was actually beetles!! #peacock



Kukkula oli täynnä riikinkukkoja! En muistanutkaan miten paha ääni niistä lähtee.





Ompahan käyty sielläkin! Kaivuttiin alas vuorelta ja käveltiin jonkinmatkaa rantaviivaa bussipysäkille. Ois 50km töppösissä paukkunut, ilman bussia. En tiedä varmuudella, paljonko kävelymatkaa meille kertyi, mutta varmuudella voin ainakin sanoa, että 20km ylittyi varmasti!




Tutuille huudeille päästyämme talsittiin suoraan tuttuun ja turvalliseen ruokapaikkaan, josta sai tilattua varman valinnan tankkaukseen. Toki meillä oli pari evästaukoa reitillä, mutta kunnon eväs teki kyllä terää :) 

Tänäaamuna (viimeinen päivä ennen lähtöpäivää!!) aamupalalle lähtiessäni kantapäässä tuntui, että on ehkä otettu pari askelta enemmän, muuten kaikki hyvin! Onnisportin paljasjalkakengät on nyt totaalisesti sisäänajettu, ja voin kyllä lämpimästi suositella! Ei hierrä eikä purista! Ei hikoile herkästi, eikä päästä kiviä kenkiin. Sopivat kuulemma myös vesiurheiluun. Siltä osin kengät on vielä testaamatta!

Viimeinen kokonainen päivä starttaa NYT!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti