Viivi Bäck

torstai 19. helmikuuta 2015

Unelmia

 
Unelmia on vähintäänkin niin monia kuin on ihmisiäkin. Kaikilla on varmasti ainakin yksi unelma. Ja niin pitää ollakin!
 
Kaikkien unelmien ei tarvitse toteutua, ja monet unelmat ovatkin sellaisia, ettei niiden uskoisi itsekään käyvän ikinä toteen. Näitä löytyy myös omista unelmistani (surprise!). Vaikka toisaalta, never say never! Mä uskon, että KAIKKI on mahdollista! :) Oon aina ollut aikamoinen haaveilija ja mielikuvituksellani ei ole ollut rajaa! Veljeni oli tästä hyvin kateellinen pienenä, kun hänellä ei ollut "mitään tekemistä" ja minulla ei ollut koskaan tylsää! Oltiin sitten mökillä tai missä tahansa.
 
 
Kuva: Google >> kossila.com
 
 
Pikkutyttönä unelmoin olevani laulaja. Tätä haavetta en lähtenyt tietenkään ikinä työstämään, koska en uskaltanut laulaa, jos joku kuunteli :P Suihkussa lauloin äidille Pocahontasta ja iskän kanssa laulettiin saunassa lähes aina. Iän myötä myös ujous laulamiseen porukoiden kuullen kasvoi. Äiti ehdotti minulle joskus osallistumista Tenava Tähtiin, mutta tyrmäsin ajatuksen oitis. Miss Helsinki kiertueen aikana tosin tämä pelko sai kyytiä, kun Martina laittoi minut laulamaan karaokea täydelle baarille! Noh, se unelma laulajan urasta onneksi on unohtunut jo vuosia sitten!
Pitkäaikaisin unelma minulla on omistaa 'Lumileopantteri' (Lumileopardi). Kuvittelin sen lapsena mukaani milloin missäkin ja jopa silittelin sitä.
 
Toinen haaveeni, joka myös syntyi jo lapsena, on banaanipuu omalla takapihalla. Tämä haave on mahdoton, jos aikoo asua aina suomessa. Sitähän ei haaveessa ole määritelty, joten eihän sitä tiedä, jos minulla joskus olisikin oma banaanipuu! Tästä siis myöskin unelmoin edelleen.
En muista missä maassa olimme, mutta ulkomaan reissulla söin kerran pikku banaanin suoraan puusta, joka kasvoi erään rantabaarin vieressä. Voi veljet! Olihan se IHAN eri hedelmä kuin Prisman Chiquita! Vaikka tykkään toki niistäkin.
 
Siitä päästääkin kolmanteen haaveeseeni, asua Californiassa. En tiedä, miksi juuri California, eikä esimerkiksi Florida, tai joku muu paikka Americassa, mutta California on vain tullut mieleeni, kun olen haaveillut siitä, missä haluaisin asua. En ole käynyt Amerikassa, mutta se vetää minua puoleensa.
 
 
 
Realistisempi unelmani on päästä käymään Los Angelesissa. 
Saa nähdä! Tänään ainakin sain erään puhelun työtarjouksesta, joka veisi minut New Yorkiin pariksi kuukaudeksi. Ei siitä toistaiseksi sen enempää ;) Miss Helsinki-kilpailu on alkanut poikimaan töitä enemmän ja enemmän, nice! Tähän asti valtaosa on niitä, joista olen syystä tai toisesta kieltäytynyt, mutta tämä kuulosti todella mielenkiintoiselta!
 
Unelmia myös tulee ja menee, mutta osa niistä pysyy mielessä läpi elämän. Osan voi saavuttaa ja näin unelma jättää itsensä matkasta. Omalla kohdallani esimerkiksi Tanskandoggi oli vuosien unelma, kunnes kaikkien niiden vuosien jälkeen hankin sellaisen. Se on hieno yksilö ja rakastan sitä yli kaiken, jonka vuoksi en ehkä haluaisi uutta Tanskandoggia sitten, kun Rudista aika jättää. En haluaisi vertailla sitä Rudiin joka asiassa. Rudi on unelma <3
 


 
Elämäntilanteen ja iän mukaan unelmat saattavat muuttua, ja näin olla myös ohimeneviä, kuten esimerkiksi 9-vuotiaana asettamani poikaystäväkriteerit eivät ole lähelläkään sitä, mistä nyt unelmoisin. Jo vuodessa "unelmien poikaystävä" muuttui rastapäästä Vin Dieseliin. Nämä haaveet ovat yleensä niitä "mahdottomia toteuttaa", jos haaveilee saavansa omakseen jonkun henkilön julkisuudesta. Suomi nyt on pieni maa, mutta esim 10-vuotiaan Viivin unelma Vin Dieselistä oli totaalisen mahdoton jo pelkästään siksi, että olin ihan lapsi. Ja eihän minulla ollut oikeaa poikaystävää vielä muutamaan vuoteen muutenkaan.
 
Välillisiä unelmia on myös sellaisia, jotka säilyttävät merkityksensä vielä toteutumisen jälkeenkin. Unelmahäät, unelmien talo, unelmaloma, unelmasormus, unelmatyö...
Talossa on aina jotain unelmoimisen varaa, kuten myös unelmatyöpaikassa jokin asia välillä tökkii.
Kun ajattelen unelmien lomaa, näyttää se aina kutakuinkin tältä:
 



Vaikka olen käynyt monissa paikoissa, ja muistelen joskus joitain asioita lomareissuiltani (paikka, maisema, tunnelma, kokemus, ruoka, tilanne...), niin silti unelmien loma on aina jotain honeymoon meininkiä Malediiveilla, Bermudalla tai Mauritiuksella.
 
Useimmat unelmoivat varmasti myös rahasta. Kun sitä olisi NIIN paljon, ettei minkään hintaa tarvitsisi miettiä, ja voisi hankkia kaiken, mistä on unelmoinut. Niin myös minä. Lottovoitto. MILJOONIA! Toki sillä saisi sitten toteutettua lähes kaikki unelmansa,
PAITSI täysin mahdottomia unelmia, kuten esimerkiksi kultani unelma: Tasku, jossa olisi aina tasaraha. Niin...Korttikaan ei käy kaikkialla, joten tämä haave on täysin toteuttamaton.
 
Unelmieni kaupunkiasunto on avara, valoisa, jossa on SUURET ikkunat - ja niitä on paljon! Ikkunanäkymä olisi kaupunkiin ja samat kriteerit täyttävässä kivitalossani näkymä olisi upealle hiekkarannalle, jossa on valkoinen hiekka. Luxustalo ja luxus citykoti. Uskallan veikata, ettei tämä unelma täyty koskaan!


 
 


Tämänhetkisessä elämäntilanteessani tästäkin on muovautunut realistisempi versio: Kun komeampi puoliskoni ei lähde Varkaudesta, niin toivoisin pystyväni hommaamaan omistusasunnon Helsingistä, mistä saisin pyöritettyä arkeni. Unelmieni Helsinkicitykoti olisi ydinkeskustassa. Sekin olisi sisältä moderni ja valoisa, kuten unelmieni miljoona-asunto.

Toistaiseksi tyydyn vuokra-asuntooni kämppiksen kanssa, koska olihan unelmani joskus muuttaa Helsinkiin :) Täällä sitä on yli vuosi tullut asuttua - make your wishes come true! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti