Viivi Bäck

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Toka Bootcamp ja suhteeni treenaamiseen

Lauantaina aloitettiin päivä jälleen inbody mittauksilla. Oma tulos oli mitä oli, mutta paljon on viime Bootcampin jälkeen tullut erilaisia muutoksia ruokavalioon ja uusiakin elintarvikkeita vuosien tauon jälkeen,  joten kroppa lienee vähän shokissa. Lisäksi mulla on se PCOS, joka altistaa lihavuudelle. Rasvaprosentti oli siis noussut yhdellä viime Bootcampin tuloksista. Painoa tullut kilo lisää pelkkää rasvaa. Yäk :P

Sain vähän noottia siitä, että treenaan liikaa. Aamuisen tankotunnin jälkeen suoriltaan salille,  josta nippa nappa ehtii kouluun illaksi. Kieltämättä päivistä on tullut niin kiireisiä, ettei aina ole ehtinyt edes syömään kunnolla, jolloin on tullut vedettyä mm. kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä aivan liikaa. Selittää varmaan kertyneen rasvamassan...

Mittausten jälkeen meillä oli HIIT treeni kahvakuulilla. Nää on tosi uusia juttuja mulle. En ole niitä ennen tehnyt (kerran kumpaakin kokeillut), koska inhoan kahvakuulaa ja vielä enemmän HIIT-treeniä. :D Se ei silti tarkoita sitä, että jättäisin niitä väliin, tai kapinoisin niitä vastaan. Päin vastoin, vedän ne apinan raivolla loppuun asti. 
Yläasteella inhosin hiihtoa. Lähdin kyllä aina oma-aloitteisesti hiihtämään 15-20km täyttä menoa, jos olisi pitänyt lukea esim historiaa. Silloin taittui hiihtolenkit kevyeen, kun pelkkä historiankirjan näkeminen etoi minua.

Olen ollut enemmänkin sellainen hyväntuulen sporttaaja. Teen niitä lajeja mistä nautin (rullaluistelu, kotijumppa kera lemppari soittolistat kovalla kajareista), ja paljon treenausta omalla painolla. Reilun vuoden olen harrastanut myös tankotanssia, jonka aloitin pikkuhiljaa ja puoli vuotta sitten heittäydyin täysin lajin vietäväksi.
Nyt viikot ovat täyttyneet salitreeneistä. Suht kivuttomasti treenit on taittunut ohjelman mukaan, tietyt liikkeet yhdellä kertaa ja toiset toisella jne. Loogista, ytimekästä, kätevää. 



HIIT-treenin jälkeen lounastauko. Samaan paikkaan vetää sama ihana lohisalaatti kuin viime bootcampilla.
Lounaan jälkeen ravintoluento, jolla avattiin mm. meille jaettua ruokaohjelmaa. Tämä oli avartavaa varmasti monelle meistä. 

Toka treeni oli patteri treeniä. 2 lihaskuntoa + sykkeen nosto. Kolme kierrosta. Pakarat, reidet ja epäkkäät oli ottaneet itseensä tästä treenistä. Ilmoittivat asiasta hyvinkin kärkkäästi tänä aamuna! 
Lopuksi venyteltiin hiukan.



Tänä aamuna startattiin kuntopiirillä, joka sisälsi julmetun yleisliikkeen yhtenä kymmenestä. Burpee. Kolmas juttu jota vihaan! Paljon oli tuttujakin liikkeitä,  mm. jumppapallolla, joita teen myös kotijumppaillessa. Kokonaisuudessaan pidin kuntopiiristä! Mukava tehdä tietty aika tiettyä liikettä ja vaihtaa seuraavaan. Melkeinpä sama kuin hiit tai patteriharjoitukset, mutta silti tämä oli jotenkin hauskempi! :)

Kuntopiiriä seurasi spinning tunti,  jossa reidet meinasi sanoa lopullisesti sopimuksen irti. Jumankekka ku poltteli! Pyöräily ei myöskään ole koskaan ollut lähellä sydäntäni, mutta PT Jari Sorsan spinning tunnista olen oppinut kyllä tykkäämään! Jopa nauttimaan jollain sairaalla tavalla? Vaikka itku meinasi tulla, kun teki kipeää. :D

Päivän päätteeksi otettiin vastaan Tikis-punnerrushaaste, jossa kaikki (paitsi rintaleikkauksessa ollut finalisti) punnerrettiin 11 punnerrusta. Paitsi minä punnersin 12 (rivin viimeisenä), jotta saatiin 100 täyteen. Tästä video myöhemmin!

Rankan viikonlopun jälkeen mentiin porukalla syömään Sunnuntaibrunssi Kluuvin Fransmanniin, jossa saimme syödä ilman huonoa omaatuntoa. Julmetun kova ähky, mutta oli hyvää!! Suosittelen ♡



PS. Jalkalihakset pelottaa. PCOS:ni ansiosta jo pelkkä rullaluistelu sai aikaan minulle hirmuiset jääkiekkoilijan jalat aikoinaan. Sitten rajoitin sitäkin sen takia. 
Ruokavaliooni tehdään kuulemma jotain muutoksia. Päätin alkaa noudattaa sitä tunnollisesti, kun alkuviikosta saan sen käsiini. Katsotaan Jarin kanssa myös treenit yhdessä läpi ja treenaan sitten määrätyillä painoilla. Pitää katsella jos uskaltaisin alkaa päivittää tulosten kehittymistä ;)

Mahdollisia tuloksia saatan jakaa instagramissa: viivibck

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti